Endodoncia

Endodoncia

TwinLight® Endodonciális kezelés

A Fotona TwinLight® endodonciális kezelés (TET) sikeresen küszöböli ki a klasszikus kémiai-mechanikus kezelési eljárások két nagy hátrányát: az anatómiailag összetett gyökércsatornák kitisztítása, valamint a dentinális falak és csatornák mélyfertőtlenítése hiányának problémáját.

Gyors, hatásos és minimálisan invazív kezelések

  • A TwinLight®kezelési folyamat első lépésében a forradalmi fotonindukált fotoakusztikus sugárzás módszert alkalmazzák, amely az Er:YAG lézer teljesítményét használja nem termikus fotoakusztikus lökéshullámok keltésére a csatornában lévő tisztító oldatokban. Ezt a fotoakusztikus kezelést követően a csatornák és mellékcsatornák tiszták maradnak, és a dentincsatornákon sem marad rájuk kenődött réteg. Ez a folyamat rendkívül hatékony a végső vízöblítéshez is, az obturáció előtt.
  • A TwinLight® endodonciális kezelés második lépésében a mélyre hatoló Nd:YAG lézerhullámhossz segítségével a dentinális falak 1000 µm mélységben alaposan fertőtleníthetők. Ebben a lépésben az Nd:YAG lézer nagy impulzusú csúcsteljesítménye fontos szerepet játszik, mivel maximális hőmérsékletű pulzálást indukál a baktériumok elpusztításához.

Optimális hullámhossz-kombináció

Az Er:YAG és Nd:YAG lézerhullámhosszak kombinációjának használata endodonciális kezelésekben optimálisan használja ki az egyes hullámhosszakra jellemző lézer-szövet kölcsönhatások jellegzetességeit. Az Er:YAG indukálású lökéshullámok a tisztítóoldatban kifejtett, valamint az Nd:YAG lézer kiemelkedő baktericid hatásának kombinált teljesítménye nagymértékben javítja a lézeres endodonciális kezelések eredményét, garantálva a maximális hatékonyságot és a hosszú távú sikert.

A Fotona TwinLight® endodonciális kezelés a legjobban a következő kéthullámhosszos lézerrendszerekkel végezhető el:

  • LightWalker– egy egyedülállóan hatékony rendszer, amely a szakmában ismert legnagyobb teljesítményű Er:YAG és Nd:YAG fogászati lézerek teljesítményét kínálja a kiterjesztett kéthullámhosszos kezelési opciókhoz, ideértve a saját fejlesztésű TwinLight® endodonciális és parodontális kezeléseket. Az élvonalbeli LightWalker AT modell a legtökéletesebbet nyújtja praktikum és ergonómiai kényelem terén, és az egyetlen fogászati lézerrendszer a piacon, amely beépített pásztázáskész technológiával rendelkezik.

Kiváló teljesítmény

A Fotona új LightWalker fogászati lézercsaládját nagysebességű üreg-előkészítésre (rendszerint érzéstelenítés nélkül), lényegében mindenféle lágyszövet-sebészeti eljárásokhoz, valamint minimálisan invazív endodonciális és parodontális kezelésekhez tervezték.

Ultragyors fúrási sebességekkel (túlszárnyalva még a mechanikus gömbfúrókat is), valamint alkalmazási lehetőségek széles választékával a kíméletes és hatékony lézeres fogfehérítéstől a biztonságos és hatékony lézeres endodonciális és parodontális eljárásokig (amelyeket bármelyik fogászati praxisban könnyűszerrel elvégeznek), az új LightWalker lézerek a lézeres fogászatról kialakított számos nézetet írtak felül. A LightWalkerrel a fogászati szakemberek nem csak elkápráztatják pácienseiket a legkorszerűbb technológiával, de rendkívüli módon ki is bővítik kezelési portfóliójukat, és így potenciális jövedelmüket is.

Kezelőfejek és tartozékok

A Fotona speciális tervezésű, innovatív kezelőfej technológiája lehetővé teszi a lézerimpulzusok biztonságos, hatékony irányítását a kezelendő területre. A LightWalker kezelőfejek kialakítása korszerű titánmegmunkáló technológia eredménye, melynek köszönhetően tartósságuk maximális, súlyuk pedig minimális.

A Fotona emellett egy kezelésjavító szettet is kínál a TwinLight® endodonciális kezeléshez, amely biztosítja a Fotona lézer alkalmazói számára a szükséges ismeretanyagot, tartozékokat és teljes eszköztárat, melyek segítségével kellő gyakorlattal és magabiztossággal végezhetik a pácienseik kezelését.

A kezelőfejekről és az egyéb tartozékokról további információ a LightWalker termékoldalon található.

KEZELÉSEK
KLINIKAI EREDMÉNYEK

Szeretné Ön is bevezetni praxisába a lézeres fogászatot?

Lépjen velünk kapcsolatba!