SkyPulse®

SkyPulse®

 2019-ben a Fotona bemutatta az újgenerációs SkyPulse® hordozható Er:YAG fogászati lézerrendszert, amely az egyes praxisokra szabva megfelel a modern fogorvosi rendelő igényeinek. A SkyPulse egyedi kialakítása lehetővé teszi a diódalézer hullámhosszának legszélesebb skálájáról választható további, nagy teljesítményű diódamodul-kiegészítők csatlakoztatását, amelyeket a fogászatban egyre gyakrabban alkalmaznak a hagyományos terápia kiegészítéseként. A LightWalker® és a SkyPulse® lézerrendszerek kiváló esztétikai megjelenésükkel és páratlan funkcionalitásukkal elnyerték a rangos Red Dot dizájndíjat.

SkyPulse®, az Ön praxisára szabott lézer!

A SkyPulse® a kompakt és hordozható Fotona fogászati lézerek olyan új generációja, amely az egyes fogorvosi praxisok igényeihez igazítható. A SkyPulse® Er:YAG lézerplatform két változatban kapható: SkyPulse® Endo és SkyPulse® Versa.

Mindkét modell 2940 nm-es Er:YAG lézerrel rendelkezik. Segítségével hatékony és biztonságos kezelések széles skálája hajtható végre lágy és kemény szövetekben egyaránt a parodontológiai, az implantológiai, a lágyrész sebészeti és egyéb területeken. A SkyPulse® emellett kivételesen alacsony energiájú és rövid időtartamú lézerimpulzusokat képes előállítani, amelyek a Fotona SSP és SWEEPS® kezelési protokollok szerinti endodontális kezelésekhez alkalmazott klinikailag hatékony fotoakusztikus hatás eléréséhez a legkedvezőbbek.

Két modell választható:

Platform modul

SkyPulse Endo

SkyPulse Versa

Lézermodul

XS Endo

XS Versa

Hullámhossz

Er:YAG (2940 nm)

Teljesítmény

1,5 W

4,2 W

 
Ismétlődések

2 - 40 Hz

2 - 40 Hz

 
Módozatok

SWEEPS, SSP, MSP, SP, LP, VLP

SWEEPS, SSP, MSP, SP, LP, VLP

 
Vízpermet

Nincs

Van

 

A SkyPulse jellemzői:

Modern, felhasználóbarát grafikus felhasználói interfész

A SkyPulse® egyszerű használatában kulcsfontosságú a felhasználóbarát, ugyanakkor fejlett és nagymértékben testreszabható interfész, amely egy egyszerű érintéssel teszi lehetővé az előre beállított opciók kiválasztását vagy a kezelési paraméterek beállítását.

 • A fejlett érintőképernyős felhasználói felület intuitív, felhasználóbarát navigációval rendelkezik, amely végigvezeti a felhasználót a kezeléseken, és az alkalmazások teljes skáláját teszi azonnal elérhetővé.
  • Az érzékeny paraméter-vezérlés és a felhasználóbarát alkalmazásvarázsló ajánlott paraméterekkel segíti a felhasználót.
  • Teljesen testreszabható belső memória áll rendelkezésre az előre beállított kezelésekhez.
  • Az eljárásnapló tartalmazza az összes eddigi eljárást, így a korábbi kezelési paraméterek gyorsan visszahívhatók a dátum vagy a beteg neve/meghatározása alapján.
  • A vezérlőpult nyomon követi az eljárásokhoz tartozó statisztikai adatokat a kezelések során.
  • További jellemzők: Kedvencek, Előzmények, Naptár.

Er:YAG lézer kézidarab

A SkyPulse® korszerű titán kézidarabokkal van felszerelve, amelyek rendkívül tartósak, folyamatos használatra és gyakori fertőtlenítésre tervezve. A SkyPulse csúcsos és csúcs nélküli Er:YAG kézidarabjai beépített, állítható vízhőmérsékletű levegő/víz szórófejjel rendelkeznek, szemmel tartva a páciens fokozott kényelmét, illetve a rendszer gyorscsatlakozós kialakítású a könnyebb kezelhetőség és sterilizálás érdekében.

Pillekönnyű és rugalmas UNIFlex kar

A SkyPulse egyedi, csuklós UNIFlex kialakítása rendkívül rugalmassá teszi a 360°-ban elforgatható kézidarabot, amely gyakorlatilag ellenállás és fáradtság nélkül biztosít könnyű hozzáférést a kezelés helyéhez.

Opcionális felrögzíthető diódalézer modulok

A SkyPulse egyedi kialakításának köszönhetően további nagyteljesítményű diódamodul-kiegészítők csatlakoztathatók és így a diódalézer-hullámhosszak legszélesebb skálája alkalmazható. Diódalézereket a fogászatban egyre gyakrabban alkalmaznak a hagyományos terápia kiegészítéseként. A klinikumban fertőtlenítésre használják, nagyobb energiájú változatai pedig sebészeti beavatkozásokra is alkalmasak. Előnyei közé tartozik például a nagyobb sebészeti pontosság, a vér nélküli műtéti terület, a műtéti terület sterilizálása és a duzzanat minimalizálása, valamint a jelentősen lecsökkent vagy fel sem lépő műtét utáni fájdalom. A több elemet tartalmazó lézerforrás kompakt diódás lézermodulokból áll, amelyek folyamatos hullámüzemmódban (CW, continous wave) vagy impulzus üzemmódban több lehetséges hullámhosszon vagy hullámhossz kombináción bocsátanak ki lézerfényt. A lézerparaméterek, mint például a teljesítmény, az üzemi ciklus, az impulzus időtartama, a frekvencia és az idő, közvetlenül az alkalmazás képernyőjén állíthatók be.

Választható diódalézer kézidarab

A Fotona diódalézerek kontakt módban, illetve kontakt nélküli módban is használhatók. Az energia egy rugalmas kvarcszálon (száloptikás lézernyaláb közvetítő vezeték) keresztül jut el a megfelelő kézidarabhoz. A rendszer konfigurációja két optikai szálas egységet tartalmaz, egy 200 µm és 300 µm átmérőjű szálat a megfelelő kézidarabokkal és egy 600 µm átmérőjű szálat a hozzá tartozó Genova kézidarabbal.

Vezeték nélküli lábkapcsoló

A lézeres kezelést vezeték nélküli lábkapcsolóval lehet elkezdeni, így elkerülhető a zavaró kábelek jelenléte a műtő padlóján. A vezeték nélküli lábkapcsoló tökéletesen kiegészíti Fotona rendszerét és nagyobb mozgásszabadságot biztosít a kezelések során.

Választható SkyPulse kézikocsi

A SkyPulse kialakítását tökéletesen kiegészítő Slim kézikocsi négy keréken teszi lehetővé a könnyű manőverezést minden irányban.

KEZELÉSEK
KLINIKAI EREDMÉNYEK

Szeretné Ön is bevezetni praxisába a lézeres fogászatot?

Lépjen velünk kapcsolatba!