Mit tudnak a fogorvosi lézerek

Most egy percre képzelje el, hogy a múlt héten a 20 millió forintért vásárolt lézeréről kiderül, hogy csak a töredékét tudja annak, mint a valóban piacvezető, több területen egyedi megoldásokkal rendelkező, több évtizede működő, előzőleg hadiipari lézereket fejlesztő és gyártó cég mérnökei által fejlesztett célirányos eszköz.
 

 

Felháborító?Az.

 

 

Nem titok, hogy minden lézergyártó a saját produktumát tartja a legjobb eszköznek. Ezért aztán a fogorvosok súlyos árat fizetnek, ami pedig elkerülhető lenne, ha még vásárlás előtt tájékozódnának a legtöbbet mondó lézerparaméterek közötti különbségről. Ezért mi felkutattuk a legkeresettebb lézerek közötti különbségeket:

Hullámhossz:

Az Er, Cr: YSGG és Er: YAG abszorpciós együtthatója között 300% -os különbség van, ezért az Er: YAG háromszor nagyobb mértékben abszorbeálódik a vízben, mint az Er, Cr: YSGG. Azonos paraméterek mellett az Er:YAG 5 μm mélyre penetrálódik, míg az Er, Cr: YSGG 15 μm mélyre, így Er:YAG nyalábbal rövidebb idő és kevesebb energia szükségeltetik a célszövet ablációjához. Minél hosszabb ideig tart az energiaátadás, annál több ideje van az enegriának hővé alakulni, így a környező szövet is felmelegszik. A különböző vizsgálatok azt bizonyítják, hogy az Er: YAG ablációs hatékonysága nagyobb, mint az Er, Cr: YSGG esetében.

* Felhasznált klinikai tanulmányokat lentebb találhatja meg.

Teljesítmény, frekvencia és impulzus energia:

A lézer fúrási sebességét az impulzusenergia és a frekvencia határozzák meg. A maximális fúrási sebesség a teljesítmény függvénye. A Fotona LightWalker fogorvosi lézere magasan vezet a többi lézerhez képest.
 

Üzemmódok:

Hogy milyen hatással leszünk a besugárzást követően a szövetre az impulzus hosszától függ. Hosszabb impulzusok esetén az energia diffúziója hőt termel a szomszédos szövetekben. Különböző indikációk kezeléséhez változó impulzushosszt kell használni. A LightWalker 8 Er:YAG és 3 Nd:YAG üzemmódra képes.

Energia átadás:

Csuklós kar esetén az energiaátvitel 97%-os, míg optikai szálon szignifikáns különbség, 20-30%-os csökkenés észlelhető a várt és realizált teljesítmény között.

Ezen kívül még számtalan eltérés van, mint a kezelőfejek száma, indikációs lehetőségek, vezeték nélküli lábkapcsoló és hasonló kiegészítők, amelyek még nagyobbá teszik a lézerek közti különbséget.

A LightWalker előnyeit egy életen át élvezni fogja. Az árával megvásárolja a jogot, hogy egy több évtizede működő, előzőleg hadiipari lézereket fejlesztő és gyártó cég mérnökei által fejlesztett célirányos eszközzel pácienseinek konkrét eredményt nyújthasson, amitől még a konkurenciája is megborzong.

Azért járnak jól a bevezetési árral, mert október 31-ig kedvezőbben juthat hozzá, mint egy fele ennyi indikációt lefedő lézer.
/Október 31-ig jelentkezők november 30-ig vehetik igénybe ezt a kedvezményt!/

Ha jót tenne praxisának egy kis vérátömlesztés, mert persze megy, de mégsem dübörög, kérjen konkrét árajánlatot!

Új korszak kezdődik a lézerfogászatban, de csak annak aki: 

az elsők között szeret lenni
az élvonalban szeret lenni
kényelmesebb bevatkozást szeretne pácienseinek nyújtani
gyorsabban szeretne kezelni
nem szívesen küldi el páciensét máshoz lézeres kezelésre
ki szeret tűnni a kollégái közül
esztétika/bőrgyógyászat/fül-orr-gégészetben is szeretné használni

*Hivatkozások (klinikai tanulmányok):
Comparison of Er:YAG and Er,Cr:YSGG Lasers Used in DentistryJanez Diaci, Boris GaspircJ LA&HA - J Laser Health Acad 2012; 2012(1):1-13 https://www.laserandhealthacademy.com/media/objave/academy/priponke/1_13_laha_journal_2012_1a.pdf

Laser Profilometry for the Characterization of Craters Produced in Hard Dental Tissues by Er:YAG and Er,Cr:YSGG LasersProf. dr. Janez Diaci Article: J. Laser Health Academy, Vol. 2008, No.2 (2008) https://www.laserandhealthacademy.com/media/objave/academy/priponke/85128_2008_2_profilometric_comparison_eryag_ercrysgg.pdf Comparison of Heat Deposition of Er:YAG and Er,Cr:YSGG Lasers in Hard

Dental TissuesTadej Perhavec, Prof. Janez Diaci Article: J. Laser Health Academy, Vol. 2009, No.2-1 (2009) https://www.laserandhealthacademy.com/media/objave/academy/priponke/85475_2_1_erbium_heatdeposition_dentistry.pdf